Sulizsák

2023.01.31. 17:30

Fölösleges, használt textileket gyűjt a bajnai általános iskola

Arra kérik a lakosokat, hogy az újrahasznosításra szánt ruhákat vigyék el a három megadott időpontban a közösségi házba.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Ha van fölösleges használt textilterméked és szeretnéd segíteni az iskolát, akkor itt a lehetőség!

– ezzel a jelmondattal tette közzé Pallagi Tibor polgármester, illetve Kovácsné Pirityi Éva, a Bajnai Simor János Általános Iskola intézményvezető az önkormányzat közösségi oldalán, hogy csatlakoztak a Sulizsák programhoz. 

A felhívásban arra kérik a lakosokat, hogy pakolják be az újrahasznosításra szánt, feleslegessé vált ruhákat egy tiszta, műanyag zsákba, zárják le és vigyék el a három megadott időpontban a közösségi házba. Az érdeklődők a 10 kilogrammnál könnyebb zsákokat február 3-án 8–14 óra között, 4-én 9–12 óra között, míg 6-án 12–16 óra között adhatják le a helyszínen. 

Sulizsák
A Sulizsák program honlapján olvasható, hogy az összegyűjtött ruhák és cipők egy textilválogató üzembe fognak kerülni, ahol egyesével átválogatják, osztályozzák, illetve feldolgozzák, majd bálázzák őket. A többségüket, vagyis a jó állapotban lévő példányokat exportálják – ugyanis az újrahasznosításnál elengedhetetlen szempont a minőség –, a többiből pedig géptisztító rongy, illetve ipari alapanyag lesz. 

Azt is írták, hogy a női, férfi- és gyermekruhadarabok mellett az összekötözött, összepárosított cipőket, kézitáskákat, sapkákat, sálakat, kalapokat, fehérneműket, zoknikat, függönyöket, lepedőket és törölközőket is várnak. Ellenben nem lehet leadni paplant, szakadt, koszos ruhadarabokat, munkaruhát, textildarabokat sem. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában