Beruházás

2023.01.16. 14:50

Felújították a csapadékvíz-elvezető rendszert Tarjánban

S. G.

A Széchenyi 2020 program keretében 50 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével újították fel a település egyes szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, s emellett tisztább, biztonságosabb, szebb lett az utcakép.

Tarján önkormányzata a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezető rendszerek rendezésére pályázott és nyert TOP-os támogatást a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson. A beruházásnak köszönhetően elsősorban a Tarján Sziget Vendéglő melletti vízfolyás és a Szent István utca környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódtak meg.

A projekt keretében 1060 méteres szakaszon korszerűsítették a csapadékvíz-elvezető csatornát. A munka magába foglalta többek között a település egyik legfrekventáltabb részén elhelyezkedő Csalogány utca és Bicskei utca által érintett árkainak helyreállítását.

Az 50 milliós uniós támogatás és 98 milliós önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában