Sokan adtak vért

2023.01.30. 11:49

Félszáznál is többen nyújtották a karjukat Környén

Tavaly nyáron negyvennégyen, az idei esztendő első véradásán viszont már ötvenketten nyújtották a karjukat a környei művelődési házban - adta hírül a település webes falületén.

S. G.

Sokan nyújtották a karjukat Környén

Forrás: kornye.hu

Bár a járvány miatti korlátozások már országszerte megszűntek, a véradásra vonatkozó óvintézkedések nem, így a donorokat ezúttal is részletes tájékoztató, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés fogadta, saját használatú tollat biztosítottak, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete pedig hagyományosan a csokoládé, üdítő mellett többféle, édes és sós, előrecsomagolt péksüteménnyel mondott köszönetet az önkéntesek számára.

Már a délután fél 1-es „kapunyitáskor” érezhető volt, hogy a korábbiaknál több véradóra számíthatnak, hiszen a statisztikában szépen gyűltek a nevek, s nem csupán a faluból, hanem környékbeli településekről is: összesen 13 olyan véradó érkezett, aki nem Környén él, közülük ketten először nyújtották a karjukat.

A vöröskeresztes aktivisták tehát két elsőalkalmas donort is köszönthettek, Oroszlányból Susán Martint, valamint Tatáról Salamon Ádámot.  

 

 

Címkék#véradás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában