Programajánló

2023.01.05. 20:00

Búcsú, jégpályák éjszakája és újévi gyalogtúra – íme 5 megyei program egy jó évkezdéshez

Búcsúval üdvözölnéd az évet? Esetleg egy jó túrával a természetben? Kikapcsolódnál a családdal? Van ötletünk! Mutatjuk a legjobb programokat Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

1. Gyalogtúrázzunk egy jót!

Január 7-én, szombaton 8 órától szerveződik újévi gyalogtúra Észak-Komáromból. A célpont még titok, ám az időpont adott. A csapat nagy valószínűséggel a Gerecsébe megy autókkal vagy vonattal. Érdeklődni a [email protected] e-mail címen vagy a +908133364-es telefonszámon lehet.

2. Kezdjük játékkal, tánccal, közös énekléssel az évet!

Az év első foglalkozására újévi játékokkal várnak minden érdeklődőt a József Attila Megyei és Városi Könyvtárba január 7-én, szombaton 10 órától. Váltócipőt vinni kell,  részvétel pedig regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az esemény Facebook-oldalán lehet, azt is megírva, ha valaki több gyermekkel érkezik. A foglalkozáson legfeljebb 20 gyermeket tud részt venni.

3. Húzzunk korcsolyát Tatabányán!

Jégpályák Éjszakája lesz a Tatabányai Műjégpályán január 7-én, szombaton. A program 17 órakor kezdődik és egészen 22 óráig tart. A tavalyi olyan jól sikerült, hogy az idén még több programmal készülnek a szervezők. Lesz akadálypálya, sálugrás, kori sebesség mérés és kapura lövés- korong sebességméréssel. No meg jégdisco Dj DeLux-szal.

4. Köszöntsük búcsúval 2023-at Környén!

Évszázadok óta Környén tartják Magyarország első búcsúját, hiszen a falu Római Katolikus Vízkereszt Templomát a Három Királyok tiszteletére szentelték fel. Az idén január 8-án, vasárnap lesz a búcsú.

Az ünnepi szentmisét 10 órától Mórocz Tamás kanonok, címzetes apát, püspöki biztos, bodajki plébános celebrálja. A mise után a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe mindenkit forralt borral, teával, pogácsával és térzenével vár az Óvoda téren.

5. Éljünk meg magasságokat és mélységeket az Agorában!

Különleges moziélményt kínál A Vértes Agorája a Téli Filmnapok első vetítésén, január 9-én, hétfőn. A sorozatot ugyanis a hegymászó Erőss Zsolt tragédiáját a felesége szemszögéből láttató magyar mozi indítja. 

A Magasságok és mélységek című magyar filmdráma 2013 májusának végén játszódik. Egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt (Trill Zsolt) a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése.

A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában