Programajánló

2023.01.26. 20:09

Böllérverseny, koncert, mesés utazás - mutatjuk a megye legjobb hétvégi programjait

Ezen a hétvégén is megannyi izgalmas program vár minket Komárom-Esztergomban. Hat érdekeset, izgalmasat hoztunk az unatkozóknak.

Kemma.hu

Oroszlányban Könyves Bütkyöde várja a lurkókat

Forrás: Facebook/Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány

Regionális Böllérverseny Vértesszőlősön

Január 28-án rengeteg finomsággal, büfével, kézművestermékekkel,  fantasztikus fellépőkkel, tombolával, játszóházzal, a fázósakat pedig melegedővel várják a szervezők a Regionális Böllérversenyen. A vértesszőlősi rendezvényre Erdélyből és a Felvidékről is érkeznek versenyzők, a jó hangulatot pedig a rendezők garantálják. 

Félévzáró Gálakoncert a Peronban

Január 27-én este 6 órától a tehetségközpont zenekari gyakorlati csoportjai, tanulói adnak számot az első félévben elsajátított tudásukról gálakoncertjükön. A színpadon láthatjuk és hallhatjuk majd többek közt a Pont Pont Pont-t, fellép Júlia és a pedálok, Szájmon Mongya, a Barslakók, a Baboceez és a LalabenChords, de a lista folyamatosan bővül. Sőt, a koncerten extra produkciók is helyet kapnak.

Félévzáró koncert a Peronban
Forrás: Facebook/Peron Tehetségközpont

Negyedszer is takarítják az Öreg-tó medrét

Az esemény január 28-án délelőtt kezdődik a Lovarda-Kajakház közötti résznél, ahol koordinátorok segítségével folyik majd a munka. A találkozó a Platán étterem előtt lesz 10 órakor. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a diákoknak kötelező szolgálati órákat is be tudnak írni részvételükért. 

Tómeder takarítás Tatán
Forrás: Facebook/Önkéntesség Tatán és környékén

Könyves Bütyköde Oroszlányban

Itt a tél, és a szabadtéri programokat felváltja a meleg szoba. A délutáni időtöltésben minden gyermeknek segítenek a KFMKK Gyermekkönyvtárában.
Minden pénteken délután 16 órától 18 óráig várnak mindenkit a Könyves Bütyköldébe, ahol könnyen elkészíthető és mégis nagyszerű dísztárgyakat, hasznos kiegészítőket, dekorációkat készíthetnek a résztvevők. Sőt, az utolsó fél órában a mesék birodalmába is elkalandozzák a gyerekeket.  

Könyves Bütyköde Oroszlányban
Forrás: Facebook/Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány

Tini jóga felnőtteknek

A tini jóga felnőtteknek egy rendhagyó alkalom, melyre hölgyeknek és urakat egyaránt várnak január 28-án, délután 5 órától. A szervezők egyre felhívják a figyelmet: papírzsepit vigyenek magukkal, mert garantált néhány könnycsepp, vagy éppen egy kiadós sírás, mint ahogyan a nagy nevetések is. Részletek a rendezvény Facebook-oldalán. 

Tinijóga felnőtteknek
Forrás: Facebook/Simon Anett jógaoktató

Leselkedjünk az erdőben

Január 28-án indul Esztergomban az egész éves szakkör, melynek havonta egy alkalommal, szombat délutánonként ad majd otthont a Palkovics Pad. A szakkörön lehetőség nyílik majd a kreatív, szabad alkotásra,  természetismeretre és felfedezésre, nyomkeresésre, megismerhetjük a gyógynövényeket, gombafajokat és még sok minden mást. 

Leselkedő Szakkör indul Esztergomban
Forrás: Facebook/Belső Erdő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában