Közgyűlés

2023.01.30. 16:00

Beszámolók a múltból, színes programok a jövőből az oroszlányi testület ülésén

Megtartotta idei első munkaterv szerinti ülését a képviselő-testület: szó esett módosításokról, támogatásokról, beruházásokról.

W. Zs.

Lazók Zoltán polgármester elsőként beszámolt a két ülés között történt fontosabb eseményekről. Tájékoztatott az oroszlányi ipari park létszám és árbevétel alakulásáról, valamint a helyi ifjúsági önkormányzat tavalyi munkájáról.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár idei munkatervéről is tárgyaltak. A már megszokott programokon kívül márciusban lesz a Vass Lajos II. Országos Népművészeti Találkozó, Szakmai nap és Vass Lajos XIV. népzenei verseny. Áprilisban a Táncművészeti Gála országos középdöntőjét hozzák tető alá, szeptemberben pedig Utcazene fesztivál várja majd az érdeklődőket.

A tervek szerint a bölcsőde július 17. és augusztus 11. közötti négy hétben lesz zárva – az intézmény 14.-től fogadja újra az apróságokat. A Borbála-telepi, a Malomsori, a Táncsics és a Meseliget Óvoda július 3-tól augusztus 25-ig tart zárva, a Brunszvik viszont ezalatt fogadja a város összes apróságát. Összességében augusztus 28-tól minden gyermekkert újra üzemel majd a városban. Minderről február közepéig tájékoztatják a szülőket.

Döntöttek az oroszlánokról is
A képviselők korábban visszatérítendő és kamatmentes támogatást szavaztak meg a helyi kosarasoknak. Jóváhagyták az OSE Lions Nonprofit Kft. decemberi ülésen elfogadott hitelének pontos szerződéstervezetét is, amelyben az szerepel, hogy az 50 millió forint kölcsönt május 31-ig fizeti vissza az egylet.

A kérdések és interpellációk naprendhez lakossági észrevétel is érkezett. Puskás Alexa a Táncsics úton csaknem két éve épülő, 2 szintes, 156 szobásra tervezett munkásszállóról érdeklődött. Mint kiderült az építkezést egy budapesti cég végzi, azonban a munkálatok leálltak az utóbbi hónapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában