Örök vadászmezők

2023.01.26. 17:30

A tatabányai életmentők után az Országos Mentőszolgálat is Presztontól búcsúzik

„Azóta is szeretettel gondolunk rá és kívánjuk, hogy örömmel szaladgálhasson az örök vadászmezőkön! Nyugodj Békében, Preszton!”

Kemma.hu

Forrás: Facebook/OMSZ

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, hű társukat, Presztont gyászolják a tatabányai mentősök. Preszton 13 évig élt a mentőállomáson, majd nyugdíjba vonult. Most azonban már az örök vadászmezőkön szimatol.

Preszton halálának híréről az Országos Mentőszolgálat is beszámolt közösségi oldalán. Mint írják, a kutyát 15 éve hagyták egy kartondobozban a Tatabányai Mentőállomás előtt, a helyi életmentők pedig azonnal befogadták őt. 

13 év szolgálat után azonban áthelyezését kérte, hogy követhesse legjobb barátját, Bakó Ferenc mentőápoló bajtársunkat a Balatonfüredi Mentőállomásra, ahol újabb két évig vigyázott a mentőkre, mielőtt tegnap hosszan tartó betegség után végleg elaludt. Isten veled „Preka kutya”!

– írják a mentősök.

Presztonról korábban, egy nagy műtéte után mi is írtunk. Mint azt akkor Bakó Ferenctől megtudtuk, igen mozgalmas életet élt az eb: teljesítette a Gerecse 50-et, lefutotta a maratont, felderítette a Pó-folyó környékét Itáliában és úszutt már a Wörthi-tóban is.

Aztán egyszer, a kocsiból kiugorva jött egy nyekkenés. Mint kiderült, gerincsérve volt, Preszton lebénult. Az emberek szívét is meglágyította: buszsofőrök, rendőrök, taxisok, magánszemélyek is besegítettek a műtétje költségeibe. Ő pedig sok-sok ebszeretettel hálálta meg a gondoskodást mindenkinek, különösen a tatabányai mentősöknek, akik nem mondtak le róla.

Most, halála után is szeretettel gondolnak rá, azt kívánva, hogy örömmel szaladgálhasson az örök vadászmezőkön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában