Segítség

2023.01.03. 11:10

A hajléktalanokra is odafigyelnek a polgárőrök

Szűkebb hazánk polgárőrei a tatabányai teajárotok során is kiemelt figyelmet fordít az elesettekre.

Szász Dalma Kitti

A hajléktalanok egészségügyi állapotát is felmérik

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Karitatív csoportja rendszeresen felkeresi a megyeszékhelyen lévő hajléktalanokat. Az úgynevezett teajáratokon élelmiszereket, tisztálkodási szereket és meleg teát tartalmazó csomagot adnak a rászorulóknak, valamint ezzel egyidejűleg az egészségügyi állapotukat is felmérik. 

A hatékony és szakszerű segítségnyújtás érdekében nemrégiben a csoport két alkalommal is szervezett a polgárőrök részére elsősegélynyújtó tanfolyamot. Ezek mellett a Magyar Vöröskeresztnek köszönhetően cipőkkel, csokoládéval és tartós élelmiszerekkel is sikerült idén megajándékozni az érintetteket. 

Szűkebb hazánk polgárőr szövetsége anyagi támogatással is segíti a szervezetet annak érdekében, hogy a rászorulók segítségnyújtása folyamatos és szakszerű legyen. 
– Szeretek az embereknek segíteni, mert tudom, hogy milyen nehéz olykor az élet. Nekem is voltak nehéz időszakaim, amikor sajnos sokat kellett nélkülöznöm. Nekem sincs sok, de amiben tudok, segítek – mondta Oleárnik Roland, a Karitatív csoport vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában