Cselekvési terv

2022.12.08. 12:36

Zöld menetrend alapján dolgoznak a tatabányai városfejlesztők

A megyei jogú város közgyűlése májusi ülésén fogadta el a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát (FVS), mely hosszú távon határozza meg Tatabánya fejlődésének fő irányait.

S.G.

Forrás: Kemma.hu

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) Tatabánya fejlődésének fő irányai mellett tartalmazza az elérendő célok megvalósítását szolgáló cselekvési tervet is. Erre épülve készült el a szintén májusban elfogadott TOP Plusz Városfejlesztési Programterv, amely a 2021-2027-es tervezési időszakra Tatabányának jutó mintegy 11 milliárd forint Európai Uniós támogatás felhasználásáról szól, konkrét megvalósítandó projektekre bontva – adta hírül a polgármester, Szücsné Posztovics Ilona közösségi oldalán

A Magyar Államkincstártól elnyert 80 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból megkezdődhet az FVS-ben szereplő tervek, tanulmányok, elemzések előkészítése. Elkészül többek között a Városi zöld menetrend alapján kidolgozandó városi zöld finanszírozási keretrendszer, a város energiafelhasználásának átfogó energetikai felmérése, a városüzemeltetési szolgáltatások és önkormányzati fenntartású közintézmények digitalizációjára irányuló elemzések, felmérések, digitális akcióterv kidolgozása, a város projektjeire, az akcióterületeire és az FVS pénzügyi megvalósíthatóságára vonatkozó üzleti modell, üzleti terv, Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP) felülvizsgálata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában