Felújítás

2022.12.07. 20:52

Útszakaszokat korszerűsítettek a tatabányai Ipari Parkban

Gyalog- és kerékpárú is megújult.

S.G.

A Búzavirág utcában is történtek fejlesztések

Forrás: Google Street View

Elkészült a Szarkaláb utcai átkötő szakasz és a Kerék utca korszerűsítése az ipari parkban. TOPS-os pályázat biztosította a fedezetként szolgáló 323 millió forintot egy 2017-ben elnyert vissza nem térítendő pályázattal. A projekt két különálló projektelemet tartalmaz, egyrészt a Kerék utcai járda kialakítását, másrészt a Szarkaláb utcai átkötő szakasz (Galamb József utca) kialakítását.

A Kerék utca egyik oldalán az úttól kiemelt szegéllyel elválasztott 2 méter széles aszfalt járdát építettek ki, a Búzavirág úton meglévő egyesített gyalog- és kerékpárút, valamint az utca végén található logisztikai központ bejáratánál található, meglévő járda között 770 méter hosszban. Ezzel egyidőben a Kerék utca és a Bécsi út mentén a Búzavirág út és az Orgonás úti körforgalom között az útkategóriának megfelelő közvilágítást is kiépítettek több mint egy kilométeres szakaszon. 

A projekt részeként elkészült a Búzavirág út és az Bécsi út összekötésére a Szarkaláb utcából nyíló, hatályos szabályozási tervben szereplő út 714 méteres hosszban 6,50 máéter burkolatszélességgel, kétoldali kiemelt szegéllyel, csapadékvíz vízelvezetéssel a meglévő szakasz végétől a Bécsi útig. Az úttal és csapadékvíz elvezetéssel párhuzamosan az útkategóriának megfelelő közvilágítás is kiépült - adta hírül közleményében a megyei jogú város. 

 

Címkék#beruházás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában