Foglalkozások

2022.12.12. 19:00

Ünnepre hangolódtak a komáromi múzeumban

Kézműves foglalkozás, régi játékokból készült kiállítás és érdekes mesék várták azokat a gyerekeket, akik ellátogattak a Komáromi Klapka György Múzeum adventi délutánjára.

K. D.

A résztvevők karácsonyi díszeket készítettek

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Számadó Emese múzeumigazgató elmondta, húsvét idején a Kecskés László Emlékházban rendeztek a fiataloknak eseményt, és arra gondoltak, az évet is gyerekprogrammal zárnák. Karácsonyfára való díszeket készíthettek: hóembert, télapót, rénszarvast, de különböző dobozokat, álarcokat is lehetett alkotni. Matricás játékot, kirakót, memóriajátékot is kipróbálhattak. Társasjátékozni is lehetett, a szülők, nagyszülők is beszálltak a játékba. Régi játékokat, plüssöket, társasokat, babákat helyeztek el a tárolókban, hogy a gyerekek ezeket is megtekinthessék.

Mikolasek Zsófia, a megyei könyvtár igazgatója már az esemény szervezésekor felajánlotta, hogy az egyik teremben szívesen olvas majd a gyerkőcöknek. A fiatalok a diákönkormányzattól kölcsönkapott babzsákokon elheverve hallgathatták a meséket. A nap legfiatalabb résztvevője hároméves volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában