Karácsonyi jócselekedet

2022.12.22. 18:38

Összefogás a Gál lakótelepen: te is segíthetsz a tűz után rendbehozni a lépcsőházat!

Sok eszközre és sok kézre van szükség ahhoz, hogy az ott lakók ünnepe rendezett körülmények között telhessen.

Kemma.hu

A kiégett Gál István lakótelepi lakás lépcsőházának kitakarításához kérnek segítséget az ünnepek előtt a lakók

Forrás: Csengeri Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk, kigyulladt egy lakás  Gál István lakótelepen december 18-án, a délutáni órákban. Az ingatlanban mintegy negyven négyzetméteren pusztított a tűz, amikor a tatabányai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az oltást. A kiégett lakásból gyakorlatilag semmi nem maradt.

A tűzoltók, miközben a lángokat oltották, 24 embert menekítettek ki a tömbből, mivel a tűz következtében az épület lépcsőháza is megtelt füsttel. Több mint egy tucat embert, gyerekeket kellett kórházba szállítani a füst miatt. 

És bár a lakók visszatérhettek az otthoniakba, miután a tűzoltók végeztek, a lépcsőház falait a füst miatt vastagon belepte a korom, ami miatt elviselhetetlen füstszag terjeng az épületben.

Mivel a lépcsőház kifestésére várhatóan csak januárban lesz lehetőség, a szintén a Gál lakótelepen élő Csengeri Tamás néhány lakóval elkezdte a takarítást. Tamás fontosnak tartja az épített és természeti környezetének védelmét, így nem volt kérdés számára, hogy segít a károsultaknak, hogy az ünnepeket rendezettebb, tisztább környezetben tölthessék.

– A koromtól szinte befeketedett fal, nagyon kevés melegvízzel, szinte szárazon, szivaccsal relatíve könnyen megtisztítható a fal. Azonban óriási felületről van szó – fogalmazott Csengeri Tamás, aki a lakókkal és a közös képviselővel egyeztetve úgy döntött, bízva a közösség erejében, segítséget kér a munkához.

– Sok eszköz és sok kéz szükséges ahhoz, hogy legalább az ünnepekre a helyben lakóknak rendezett körülmények között teljen a karácsony. Ezért, aki tud, csatlakozzon hozzánk! – kéri Tamás.

A karácsonyi jócselekedethez december 23-án, pénteken 14 és 17 óra között lehet csatlakozni. A következő eszközökre lenne nagy szükség:

  • felmosónyél és mop,
  • fertőtlenítő tisztítószer (Domesthos),
  • szivacs,
  • rongy,
  • létra,
  • vödör,
  • szórófejes permetező,
  • gumikesztyű,
  • maszk.

Természetesen a kapott felajánlásokból a társasház is segít eszközökkel is. Aki teheti, és csatlakozna privát üzenetben keresheti meg az összefogás élére állt Csengeri Tamást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában