Károsanyag

2022.12.22. 19:24

Ne tégy rossz fát a tűzre! - erre hívja fel a figyelmet a tatabányai önkormányzat

A környezetbarát szilárd tüzelés helyes gyakorlatát áttekinthető ábrán tette közzé a Hungairy.hu. Ezt osztotta meg közösségi oldalán a megyeszékhely önkormányzata.

Kemma.hu

Sokan váltanak alternatív fűtési megoldásra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ne tégy rossz fát a tűzre! – figyelmeztet a HungAIRy LIFE integrált projekt, amely szemléletformálási tevékenységei által a gyermekek és felnőttek ismereteinek bővítését, a helytelen szokások megváltoztatását tűzte ki  célul. Mint írják, a helytelen lakossági fűtési szokások hazánkban jelentős mértékben meghatározzák a levegőminőség alakulását a hidegebb hónapokban. 

A magyarországi háztartások nagy részében tűzifát használnak tüzelőanyagként. Azonban még mindig előfordul, hogy olyan anyagok kerülnek a tűzre, amelyek jelentősen hozzájárulnak a kedvezőtlen levegőminőség kialakulásához.

A nem megfelelő szilárd tüzelőanyagok égetése során számos olyan légszennyező keletkezik, amely jelentős egészségkockázatot jelent a népesség, különösen az érzékeny lakosságcsoportok számára. A közzétett plakátokon összegezve láthatók a környezetbarát tüzelőanyagok ismérvei és a „tűzre dobni szigorúan tilos” anyagok listája is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában