Segítség

2022.12.07. 08:16

Menstruációs adománycsomagokat gyűjtött a futó-Mikulás Dorogon (képek)

A minap nyolcadik alkalommal rendezett jótékonysági mikulásfutást a Dorogi Futókör Sportegyesület, melynek keretében a menstruációs szegénységre hívták fel a figyelmet.

W. P.

A Dorogi Futókör menstruációs szegénységben szenvedő lányoknak gyűjtött adományt

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A rendezvényen Sárdi Tamás elnök köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Civilek a Fejlődő Városért Egyesület (CFVE) tagjait és az Esztergomi FutóKözösség - Csigafutás tagjait, akik külön népszerűsítették a mikulásfutást. A köszöntő után a gyermekek és a felnőttek egy kört teljesítettek a Mikulással és Sárdi Tamással az Otthon téri futópályán. 

Ezután a résztvevők teát, süteményeket is fogyasztottak, majd egy nagyobb körre indultak a városban, útközben szaloncukrokkal kedveskedtek a járókelőknek. Az egyesület beszámolója szerint az akció során hatvan darab, intim higiéniai termékeket tartalmazó neszesszert gyűjtöttek a dorogi általános iskolás lányok számára.

Az eseményen 80 ezer forintnyi pénzadomány gyűlt össze, melyből további 15-20 darab neszesszert vásárolhattak, az adományokat védőnők juttatták el a rászoruló gyermekeknek. A szervezők köszönetet mondtak azoknak, akik hozzájárultak a kezdeményezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában