Együtt, közösségben

2022.12.26. 18:03

Kézművesvásárral és koncerttel ünnepeltek a nemrégiben felújított Fő téren a kisbériek

Méltó módon hangolódhattak az idén az ünnepre a kisbériek. Volt kézművesvásár és koncert is, a napot pedig meleg teával és forralt borral zárták.

Szász Dalma Kitti

Az utolsó adventi gyertyagyújtást a városi karácsonnyal kötötték egybe Kisbéren

Forrás: Kisbéri polgármesteri hivatal/Facebook

A negyedik gyertya meggyújtását és a városi karácsonyt ünnepséggel kötötték össze a kisbériek. A város megújult Fő terén kézműves karácsonyi vásárral kezdődött a program, majd Pro Cantata-koncerttel folytatódott a református templomban. 

Az esti ünnepséget Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a szép számban megjelent ünneplőket, majd Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke mondott ünnepi köszöntőt. Örömét fejezte ki, hogy ismét itt lehet, és együtt ünnepelhet a kisbériekkel a melegséggel és fénnyel megtelt, nemrég átadott új városi Fő téren – számolt be a rendezvényről a település önkormányzata Facebook-oldalán. 

– Ezek a gyertyák azt jelentik, hogy árad a fény, egyre erősödik, és a lelkünket átjárja a melegség. A gyertyák segítenek nekünk felkészülni Jézus születésének ünnepére. A kör alakú koszorú Isten soha el nem múló szeretetét adja nekünk, a gyertyák növekvő fénye pedig Jézus eljövetelét jelenti. Adventkor egy lelki utat is bejárunk, a fény a szívünkbe költözik, elcsendesedünk, egy kicsit magunkba fordulunk, és megnyitjuk a szívünket a szeretet és a boldogság felé. Az elmúlt években nagyon sok nehézséget és megpróbáltatást éltünk át. Az adventi időszak azt is jelképezi, hogy az ember Isten segítségével erős lesz, és le tudja győzni a megpróbáltatásokat. Azzal, hogy most ilyen sokan itt vagyunk, azt üzenjük a jövőnek, hogy erősek vagyunk – mondta Popovics György, majd Isten áldását kérve, boldog karácsonyt kívánt minden kisbérinek, és meg­gyújtotta a negyedik gyertyát. 

Ezt követően a város karácsony műsora következett, amelyet a kisbéri Gyöngyszem Óvoda Süni csoportja kezdett meg, a műsort Magdalics Ágnes óvónő állította össze és tanította be. Őket a Petőfi Sándor Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak előadása követte, akiket Kovács Renáta és Csiki Gabriella tanítónők készítettek fel, majd Riez Réka, Gyűrűsi Hanna és Gyűrűsi Áron énekelt Baracs Gergő és Mocsári László kíséretében. 

Méltó napzárás

A petőfisek után a Bánki Donát Szakképző Iskola diákjai, Böröczki Bianka és Pék Csaba szavaltak verseket, akiket Bugár Veronika tanárnő készített fel, majd a Langallik néptáncegyüttes színes ünnepi összeállítása következett. Az ünnepi műsort a Pro Cantata kórus tagjaival történő közös éneklés zárta.

Végül az élménydús napot a hagyományoknak megfelelően zárták: az Őszi Napfény Idősek Otthonában elkészített forró teával, valamint György János és Muzslai László borából készült forralt borral, illetve süteményekkel látták vendégül a megjelenteket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában