Ünnepvárás

2022.12.20. 17:35

Karácsonyra készül Tata a diákotthon aulájában és a Güntner arénában is (képek)

Az év utolsó tanítási napjaiban a tatai iskolákban sorra rendezik meg a karácsonyi ünnepségeket. december 19-én hétfőn az Új Úti Diákotthon lakói, másnap pedig a Kőkúti Általános Iskola diákjai szerveztek ünnepséget.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Nem maradt üres hely a Diákotthon aulájában a karácsonyi ünnepségen. Szülők, pedagógusok, gyerekek és támogatók gyűltek össze, hogy megnézzék a műsort, amire az intézmény kis lakói hetek óta lázasan készültek. A csöpp arcokon feltűnt mosolyok, a csodálkozó, ragyogó arcok pedig igazolták, hogy igazi kis karácsonyi csodát varázsoltak nekik. 

Az eseményen felléptek az otthon kis tanulói is, akik hatalmas tapsot kaptak produkciójukért. Az intézmény dolgozói pedig egy kis mesejátékkal kedveskedtek a gyerekeknek. Természetesen az ajándékok sem maradhattak el.

– A pandémia miatt két éves csendes ünneplés után ismét nagyszabású hagyományos karácsonyi ünnepséggel zártuk az évet. Ezt az alkalmat széppé és gyermekeink számára gazdaggá az adományozók tették – árulta el Számné Maurer Hajnalka, a diákotthon vezetője. Az ajándékokat gyerekek a karácsonyi ünnepségen végén vehették át. 

Másnap a Güntner Arénában tartották a tatai Kőkúti Általános Iskola karácsonyi ünnepségét. Kora délután az iskola tanulói nézhették meg, este pedig a szülők előtt adták elő a műsort. Sulyokné Nagy Tünde, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a negyedikes évfolyam és egy harmadikos osztály lépett fel. A gyerekek egy hónapig készültek, az utolsó két hétben pedig minden nap próbáltak az ünnepségre.

A gyerekek verssel, dallal és tánccal rukkoltak elő. Az előadásba pedig bevonták a nézőtéren ülő társaikat is, akik egyes dalokat velük énekeltek. 

Mindkét ünnepségen részt vett Michl József, Tata polgármestere is. Beszédében megköszönte a gyerekeknek és a felkészítőknek a gyönyörű műsort. 

– Nagyon szép gondolatok voltak a műsorban hallott dalokban és versekben. Arról szóltak, hogy legyünk mindig jók. Nem vagyunk egyformák. Vannak köztünk erősebbek, ügyesebbek, okosabbak, szebbek. De legjobbak, jók, vagy legeslegjobbak mindannyian lehetünk. Azt, hogy az ember jó legyen, azt senki sem tudja elvenni tőlünk. Ezt a jóságot erősítette meg bennetek ez a szép alkalom. Arra kérlek titeket, hogy most mindazt, amit megtanultatok otthon, Szenteste, a családotoknak is adjátok elő. Ez lesz számukra a legszebb ajándék – mondta a diákoknak a polgármester.

Kőhalmi Zoltán, az iskola igazgatója a műsor végén felsorolta azokat a tanulókat, akik az elmúlt hónapokban valamilyen megyei, országos, vagy nemzetközi versenyen helyezést értek el. A gyerekek kiálltak társaik elé, akik tapssal jutalmazták meg őket. Az iskola diákjai a várostól is kaptak meglepetést: a Fellner emlékév alkalmából készített memóriakártyákból az alsó tagozatos osztályok kaptak ajándékba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában