Ünnep

2022.12.24. 11:30

Igazi ajándék: hazatértek és együtt karácsonyoztak a vaszarysok +fotók

A megújult iskolában tarthatták meg karácsonyi ünnepségüket a Vaszary János Általános Iskola tanulói a minap. A tornatermet csak az előtte levő nap adták át, így az egész műsort csak egyszer tudták elpróbálni.

G. D. V.

Az igazi ajándék nem is A kis gyufaárus lány története volt a Vaszaryban, hanem hogy végre újra együtt lehetett minden diák

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A tornaterem közepén alakítottak ki egy kis rögtönzött színpadot a Vaszary-iskola kis tanulói, hogy társaiknak előadhassák karácsonyi mesejátékukat. A gyerekek párnákon, zsámolyokon, padokon körbe ülve figyelték a műsort, a Kis gyufaárus lány című mese feldolgozását. Varga Edit, az intézmény vezetője köszöntőjében elárulta, hogy csak pár napja derült ki, hogy az iskola tornaterme elkészül az ünnepségre. Bár kisebb problémák még felmerültek, a műsorra mindent sikerült megoldani. Így külön ajándék, hogy az iskola összes tanulója együtt ünnepelheti a karácsonyt. Az igazgató egy kedves, személyes történetet is elmesélt, ami kapcsolódik a műsorhoz.

− Gyerekként nem volt sok pénzem, de szerettem volna ajándékot adni a szüleimnek. Vettem egy üres magnó kazettát, amire rámondtam szép halkan a Kis gyufaárus lány történetét. Ezt becsomagolva kapták a szüleim, aminek nagyon örültek. Remélem ti is ennyire fogtok örülni ennek a történetnek − mesélte a vezető.

A mesejáték kezdetére elhalkult a zsibongás a tornateremben, a világítást lekapcsolták és csak a színpadon gyúltak ki a fények. A történet magával ragadta a gyerekeket, akiket egy dal erejéig bevontak az előadásba a szereplők. A történetet hegedűn és zongorán szintén az iskola diákjai kisérték.

Sárosi Csaba, a fellépők egyik felkészítő tanára, az előadott történet forgatókönyvének írója elmondta, hogy már 2 hónapja elkezdtek próbálni. Mivel nem volt még kész a tornaterem, csak részleteiben, jelenetenként tudták gyakorolni a gyerekek a szerepüket. Az első igazi közös próba csak az előadás előtti napon volt, amin mindenki együtt tudott részt venni a tornateremben. Lázár Katalin, a másik felkészítő tanár hozzátette, hogy nagyon izgultak a főpróbán, de a gyerekek nagyon lelkesek és ügyesek voltak. A végeredmény pedig még a várakozásaikat is felülmúlta. Hogy mennyire is voltak ügyesek a diákok, azt a társaik hosszú percekig tartó vastapsa és elismerő fütyülése is igazolta.

Kivették a részüket a tervezésből a gyerekek
− A szereplők mindenből kivették a részüket. Ők segítettek kitalálni az öltözéküket, ők találták ki és készítették el a díszletet és a táncos angyalok maguk találták ki a koreográfiát − árulta el Lázár Katalin a műsor előtt. Rabi Ildikó, az intézmény igazgatóhelyettese az ünnepség követően elmondta, hogy bár minden diák visszaköltözhetett az iskolába, a munkálatok még nem teljesen fejeződtek be. A kivitelező, a padláson, a csoportszobákban végez még apróbb munkákat. Illetve még az eszközbeszerzés is zajlik még. A tervek szerint az épület hivatalos átadóját február elején fogják tartani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában