Árokrendezés

2022.12.23. 15:32

300 millió forintos uniós támogatás érkezik Ászárra

Sikeresen pályázott Ászár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására. A 300 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítják meg a település egy részének csapadékvíz-elvezetés fejlesztését

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: ungvar

Sikeresen pályázott Ászár és ennek eredményeképp két ütemben megvalósulhat az érintett terület csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése.A projekt keretében burkolt vízelvezető árok épül a Kossuth Lajos utca temetőhöz közeli szakaszán, valamint a Jókai Mór utcában. A Gyári utcán az úttest jobb oldalán szintén új árok lesz és a református temető felőli oldalán is földárok rendezés történik.

A kivitelezés első ütemét érintően a közbeszerzési eljárás lezárult, a kivitelezési munkálatok elindultak összesen 1 946 méteren. A 300 millió forintos európai uniós támogatás segítségével megoldás lesz végre az érintett területen jelentkező korábbi csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémákra.A projekthez kapcsolódóan a helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó akció is megvalósul a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz vezető lépések megismerésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában