Pályázat

2022.12.02. 14:00

Felújították a neszmélyi református templomot

A neszmélyi református templom, az Árpád-kori műemléki épület felújításának első fázisa sikeresen véget ért.

G. D. V.

Forrás: Beküldött

A Magyar Templom-felújítási Program keretében meghirdetett Egyházi épített örökség védelme címen kiírt pályázaton a Neszmélyi Református Egyházközség közel 15 millió forintos támogatást nyert. A többletköltség fedezésére pedig a Neszmély önkormányzata 600 ezer forint támogatást adott. Ezen összegek felhasználásával megtörténtek a legfontosabb és legsürgősebb munkálatok.

A templom felvizesedett falainak injektálása után a belső vakolás és festés következett. Majd a templomkertben a felszíni vizek elvezetése valósult meg. Mivel a templom kiemelt műemléki értéket képvisel, ezért régészeti és falkutatási munkára is szükség volt a felújítási terveknek megfelelően. A külső tereprendezés egyelőre még csak részben valósult meg, hiszen a vízelvezetésen kívül még új járda építésére és a külső tereprendezésre is szükség lesz. Ennek megvalósítását azonban e pályázati pénzösszeg nem tartalmazta, ezért a külső megújulást egy következő fázisban szeretnék megtenni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában