Segítenek

2022.12.11. 08:12

Eredményesen indult Rédén a tűzifa program

A téli időjárás a kistelepülésen élő családoknak, időseknek sok esetben nehézséget okoz, amin segíthet a tűzifa program.

Sz.D.K.

Sokaknak segíthet a szociális tűzifa program.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szász Dalma Kitti

A kormány több mint egy évtizede indította a szociális célú tüzelőanyag programot, amelynek keretében rengeteg rászoruló családnak tudnak segítséget nyújtani. A program célja az, hogy a nehéz helyzetben lévő családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz juthassanak, ezzel is csökkentve a tüzelőanyag-költségüket. Rédén eredményesen indult a tűzifa program, ugyanis idén összesen 78 erdei köbméter, jó minőségű cser tűzifával tudják segíteni a nehézsorsúakat.

A fűtési szezon kezdetekor nagy munkák kezdődtek a helyi hivatalban is. A projektnek célja az, hogy az ingatlant energetikailag felújítsák, s egyebek mellett majd fával is tudják fűteni az irodákat. Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a 30 centiméter vastag hőszigetelésnek köszönhetően az energia igénye is csökkenhet az épületnek. Mint kiderült, a fűtéshez szükséges tűzifájukat nem támogatásból, vagy önerőből vásárolják, hanem a parkban kidőlt fákból, letört ágakból gyűjtik össze.

 

Címkék#tűzifa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában