Télapó

2022.12.06. 17:32

Elragadó fotók Oroszlányból: megnyitott a Mikulás-ház a főtéren

Kinyitotta kapuit a Mikulás-ház és lakója csokoládét és szaloncukrot oszt Oroszlány főterén.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ottjártunkkor a József Attila Általános Iskola tanulói álltak sorba édességért és néhány jó szóért, előttük a Malomsori Óvoda apróságai és a kömlődi Hegyháti Alajos Tagintézmény nebulói látogatták meg a fehérszakállút. A bátrabbak énekeltek és verset mondtak a Mikulásnak. Az Oroszlány Barátainak Köre több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kedves szokást, és azóta minden évben dísze az adventi forgatagnak.

A Mikulástól mindenki kap ajándékot: a járókelők és a szervezett csoportok egyaránt kapnak a finomságokból. A sok kérést azonban nem könnyű teljesíteni, két óránként más bújik a jelmezbe. Szanyi Gábor képviselő volt az egyik, akinek – a mondókához hűen – van zsákjában minden jó: 8 kilogramm szaloncukrot és több mint 1000 csokimikulást kaptak a Szent Borbála térre látogatók. Ezt mutatta a déli statisztika. A ház azonban még nyitva tart.

 

Címkék#Mikulás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában