Önkéntesség

2022.12.05. 20:37

Díjat kaptak a legönzetlenebbek Tatabányán - tatai, bajnai és esztergomi a díjazottak közt

Az Önkéntesség világnapján hétfőn Tatabányán, a Tulipános Házban díjakat adtak át. Elismerést vehetett át a tatai Fekets Zoltán, a bajnai Hummel Réka és a tatabányai Turul’s Miners Sportegyesület.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Majki Népfőiskolai Társaság, mint a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címbirtokosa a Minery Egyesülettel együttműködve szervezte meg a díjátadót.

Az ünnepségen Bereznai Csaba, a Majki Népfőiskolai Társaság önkéntese köszöntötte a vendégeket, majd Herczog Richárd virtuóz harmonikajátéka után adták át az Év önkéntese díjat Fekets Zoltánnak, az Önkéntesség Tatáért Egyesület tagjának. Szinte minden egyesületi megmozdulás aktív résztvevője, aki minden alkalommal nagy szeretettel és odaadással végzi a munkát. A Rácz Viktor által összeálított rövidfilm bejátszását követően Juhász Tímea tatai keramikus által készített díjat Michl József, Tata polgármestere és Mecseki Melinda, a Majki Népfőiskolai Társaság vezetője adta át.

Az Év fiatal önkéntese elismerést a bajnai Hummel Réka kapta, aki az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium végzős diákja és a bajnai könyvtár állandó önkéntese. Réka nagyon lelkiismeretes, szeret gyerekekkel foglalkozni. Az elmúlt nyár nagy részét a könyvtárban és egyéb helyeken önkéntesen programok megvalósítását segítve töltötte. Pallagi Tibor, Bajna polgármestere nyújtotta át neki a díjat.

Különdíjakat is átadtak
Különdíjakat is átadtak. Az Év közösségi akciója volt a Micimackó Óvoda felújítása során nyújtott segítségnyújtás, amelyben az Árpád Gimnázium, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép Iskola diákjainak egy csoportja vett részt. 
A Kodály Zoltán Óvoda lehullott faleveleinek összesöprésében pedig a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egykori ovis csoportjának tagjai jártak az élen. Csengeri Tamás, a Minery Egyesület elnöke adta át az elismeréseket.

Az Év önkéntes szervezete a tatabányai Turul’s Miners Sportegyesület lett, amely hivatalosan 2019-ben alakult meg, mint a tatabányai kézilabdacsapat hivatalos szurkolótábora. Az évek során több karitatív, közösségi és társadalmi tevékenységet is szerveztek, számos programban vettek részt társszervezőként és fő megvalósítóként egyaránt, például az októberi mellrák elleni kampányban, a Dózsa György Általános Iskola kerítésének lefestésében, vagy közösségi szemétszedésben. A „Bányász szurkolók” nevéhez fűződik az első tatabányai kupakgyűjtő szív kihelyezése is. Az idei 30 órás kézilabda világrekord kísérlet megszervezésében és lebonyolításában is aktívan közreműködtek. A díjat Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke adta át a kiválóságoknak, majd a TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium tanulóinak zenés műsora zárta az ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában