Helyi közélet

2022.12.03. 10:40

Diákoknak tartott pályaorientációs napot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Egy olyan robottal is találkozhattak, amelyik ki tudja rakni a Rubik-kockát.

Mintegy négyszázan keresték fel a standokat

Forrás: Beküldött

Immár harmadik alkalommal rendezett pályaorientációs napot az AlterEgom Egyesület, melynek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi képzési helyszíne adott otthont – tudtuk meg Várszegi Balázstól, a civil szervezet elnökétől. 

Felidézte, hogy az első alkalmat két évvel ezelőtt a vírushelyzet miatt még online térben tartották meg, de tavaly már személyesen érdeklődhettek a fiatalok a lehetőségek iránt. Idén tizennyolc kiállító, köztük egyetemek, szakkollégiumok, az Esztergomi Szakképzési Centrum (ESZC) és az AlterEgom Egyesület is részt vett kiállítóként a programon, újításként középfokú oktatással foglalkozó intézmények is bemutatkoztak a standoknál.

– A kiállítóknak két nagyobb teremben volt lehetőségük standok kialakítására, amit a saját kommunikációs anyagaikkal rendezhettek be. A diákok előre megbeszélt, másfél órás sávokban érkeztek a Pázmány esztergomi campusára és egy rövid köszöntő után szabadon járhatták végig a standokat – mondta Várszegi Balázs, majd hozzátette: jó volt a hangulat, az egyik egyetem egy robotot is elhozott, ami ki tudta rakni a Rubik-kockát.

A pályaorientációs napon összesen kilenc iskola mintegy négyszáz diákja vett részt. Az esztergomi középiskolák mellett jöttek tanulók a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumból, a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskolából és a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumból is.

Várszegi Balázs megjegyezte, hogy egyelőre csak pozitív visszajelzések érkeztek a program kapcsán, a kiállítok érdeklődő diákokkal találkoztak, akik aktívan járták végig a standokat. 

Tervezik még egy részletes kérdőív kiküldését is mindkét oldalnak, hogy jövőre még teljes körűbb eseményt szervezhessenek. Az AlterEgom elnöke végezetül megköszönte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi kollégáinak a közös szervezést és a helyszín biztosítását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában