Posták

2022.12.17. 07:00

Bezárt kisposták Tatán: videóban adott helyzetjelentést a polgármester

A Magyar Posta csak az egyik bezárt kisposta nyitva tartását tudná garantálni feltételekkel 2024 nyaráig.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Michl József

Michl József polgármester közösségi oldalán, videóban adott tájékoztatást a két bezárt tati kisposta helyzetével kapcsolatban. Kiderült, hogy a két posta közül az egyiket a posta vezetése hajlandó lenne 2024 nyaráig nyitva tartani.

A városvezető elmondta, hogy eddig a szóban forgó időpontig szerződést kötnének a postával. Az biztossá vált, hogy csak az egyik posta nyitva tartását tudják vállalni és így is a teljes költség felét az önkormányzatnak kellene átvállalnia. Ez 8-10 millió forintos díjat jelentene évente. Mint mondta, ezért ebben a kérdésben egy kicsit tovább szeretnének gondolkodni. Ráadásul nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik kispostát tartsák végül nyitva.

Michl József levélben fordult újra a Magyar Posta vezetéséhez és azt kérte, hogy fogalmazzák, milyen feltételekkel tudja egy más partner is tudja átvenni ezt a feladatot. Értve ez alatt azt, hogy több helyen is előfordul, hogy boltban, patikában, egyéb üzletben postai szolgáltatást lehet végezni. Ennek vizsgálatában kérte a városvezető a posta vezetését, Tatán miként lenne ez megoldható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában