Zúgó lelátó

2022.12.07. 19:55

Visszatért a Mikulás-kupa: videókon, fotókon az Árpád és a Bárdos nagy napja

Dübörgött az új multifunkcionális sportcsarnok a két tatabányai gimnázium összecsapásán. A Mikulás-kupa harmincharmadik alkalommal kereste gazdáját. Ezúttal az Árpád-gimi vihette haza.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Óriási volt a hangulat már az érkezéskor. A pirosba és kékbe öltözött szurkolók hangosan skandálták az intézményük nevét, majd érkezett a Mikulás, hogy elindítsa a sporteseményt, amely harmincöt évvel ezelőtt néhány egykori, a Tatabányai Árpád Gimnáziumba járó tanuló fejéből pattant ki.

Dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ nevében üdvözölte az őrjöngő tömeget, majd Pleier Tamás, a Bárdos, és Polyóka Tamás, az Árpád igazgatója üdvözölte a lelátón ülőket, és érkeztek az egykori ötletgazdák is, Magai Péter és Nagy Győző, akik kissé meghatódva álltak a küzdőtéren. Majd két ikonikus sportember, Szabó György és Csapó Károly kezdőrúgása után az intézmények pompomlányai eltáncolták a góltáncokat. 

A lánymeccsel indult a kupa. Az árpádosok kapuja előtt kicsit többet időztek a játékosok, meg is lett az eredménye: a Bárdos csapata egy góllal nyerte az összecsapást.

A Bárdos lányai léptek ezután a küzdőtérre és a táncuk után a két intézmény 7-es és 8-os fiai mérték össze erejüket. A pompomlányok között bevonuló fiatalok izgalmas játékának eredménye ezúttal az Árpád Gimnáziumnak kedvezett, és ők nyerték ezt a csatát egy góllal. Jöttek is a lányok, hogy eljárják a góltáncot, majd a küzdelem után a tanárok is beálltak, és az egész küldőteret elfoglalták, úgy járták el nagytáncukat.

Baráti összecsapás következett ezután: a tanárok mérték össze erejüket a támogatókkal. A lendületes játék több gólt is eredményezett, és végül a tanárok 3-1 arányú győzelmet arattak.

A mindent eldöntő 9-12. osztályos fiúk meccse is sok izgalmas pillanatot hozott. Nagy volt a tét, már csak azért is, mert évek óta a Bárdosnál landolt a Mikulás-kupa. Ezúttal azonban fordult a kocka, és a fiúk látványos összecsapása 1-0-ás árpádos győzelmet hozott. Hatalmas volt az öröm, és a pompomlányok is újra eljárhatták a nagytáncokat.

Közösségi esemény
A Tatabányai Árpád- és a Bárdos László Gimnázium csapatai boldogok lehettek, hogy végre összemérhették ismét erejüket a Mikulás-kupán. A koronavírus-járvány miatt ugyanis két évig nem tudták megrendezni ezt az eseményt, amely a régi diákok számára is jelentős közösségi esemény. Ezt bizonyítja az is, hogy csaknem háromezren látogattak el a multifunkcionális sportcsarnokba, hogy tanúi lehessenek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában