Volt, nincs

2022.12.01. 18:19

Átmeneti készlethiány van több megyei benzinkúton

A kormány december végéig hosszabbította meg a benzinárstopot.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Több mint száz autó állt sorba az oroszlányi főúton a MOL töltőállomás előtt december 1-jén, csütörtökön.  A várakozó sofőrök üzemanyagkrízistől félve próbáltak benzinhez vagy gázolajhoz jutni.

A történet hátterében az áll, hogy a százhalombattai Dunai Finomító műszaki meghibásodás miatt nem tud teljes kapacitással működni és újraindítása egyelőre bizonytalan. Többek között ez, másrészről pedig a december végéig tartó benzinárstopról szóló kormányrendelet is pánikot kelthetett a bányászvárosban, ahol három benzinkút közül csak a fent említett helyszínen lehet hatóságiáras üzemanyagot tankolni.

benzinkút
Napok óta kaotikus a helyzet az oroszlányi kúton
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A roham miatt megyeszerte több kúton elfogyott a benzin és a gázolaj is. Több helyszínen, főleg a kiskutaknál limitet vezettek be. Dadon például 5 litert lehet egyszerre tankolni. 

Tatabányán is félórás sorok alakultak ki a kutaknál tegnap.  A Vértes Agorájával szemközti töltőállomáson hiánycikk volt mindkét típusú, hatósági áras üzemanyag. Tegnap a helyszínre érkezve azt láttuk, hogy térelválasztók jelezték: egyik kútoszlophoz sem lehet behajtani, bizonytalan ideig szünetel a szolgáltatás. A dolgozók azt mondták, mindennapos a helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában