Szemléletformálás

2022.12.03. 18:05

A pályaválasztás és a verbális erőszak is téma lesz a tatabányai iskolákban

A tanulókat hasznos és gazdag programok várják az év végéhez közeledve az oktatási intézményekben.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Az Óvárosi Általános Iskolában például a pályaválasztást segítő beszélgetésre, tanácsadásra várták a nyolcadikosokat és szüleiket. Már sokadik alkalommal kapcsolódtak a Pedagógiai Szakszolgálat által meghirdetett programhoz. Hetedikben egy kérdőívet kellett kitölteniük a diákoknak, s most, nyolcadikban, a pályaválasztás előtt elbeszélgetésre várták a tanulókat, hogy ezzel is segítsék őket a döntésben. 

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház pedig szemléletformáló tanórát szervezett felsősöknek. Hetzmann-né Begala Anna a Weapon of Choice: A fegyvered a döntésed! elnevezésű tárlat segítségével tartott előadást. Richard Johnson kanadai fotós képeivel hívta fel a figyelmet a verbális erőszakra, s arra, hogy van mit tenni ellene – gyerekként is!

Bárki könnyen válhat áldozattá, passzív szemlélővé vagy akár tudta nélkül is elkövetővé, ezért is fontos, hogy tisztába legyenek az online térben vagy a személyes beszélgetések során kimondott szavak súlyával. A mobiltárlat szemléletes fotók segítségével világított rá a verbális erőszak mai világban megkerülhetetlen problémájára. Sugár Gabi 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában