Halloween

2022.11.03. 19:45

Vámpírok lepték el az oroszlányi főteret

Csaknem százan vettek részt a főtérre szervezett Halloweenlanden, hogy a Kölcsey-központ munkatársainak jóvoltából rémséges feladatok elébe nézzenek.

W.Zs.

Körbe lehetett járni a szellemes pontokat, ahol különféle ügyességi feladatokért cserébe pókpontokat kaptak a gyerekek. A pontok pedig finomságokat értek, amiket a kincsesládából lehetett kiválogatni. A program zárásaként pedig a jelmezt öltött apróságok kaptak főszerepet. Feltűnőek voltak a boszorkányok, a denevérek és a pókok, de volt sütőtök jelmez is.

Évek óta hagyomány, hogy úgynevezett Tök jó napot szerveznek a kulturális intézmény munkatársai, az idén azonban rendhagyóan tették mindezt: Tök jó túrával kiegészülten fogadták az érdeklődőket. A feladatok többsége a mozgás jegyében telt és nagyon élvezték a rendezvényre látogatók. Végül Horváth Sándor igric „Én ballagok a lámpámmal” című zenés, szórakoztató műsora közepette, maskarába öltözve körbe járták a teret a vigasság résztvevői.

A Halloween buli, a szabadtéri szellemidézés hagyományos rendezvénye a művelődési háznak. Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet és ilyenkor egyszerre hódoltak a napisten és a holtak ura előtt. Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében “léteztek”. Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a Mennyországba.

 

Címkék#halloween

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában