Felújítás

2022.11.25. 15:47

Újul, szépül Tatabányán a Benedek Elek óvoda

Kicserélik a nyílászárókat, és korszerűsítik a fűtési rendszert is.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Hónapok óta zajlik a Benedek Elek Óvoda felújítása. Az Óvárosi városrészben, a Május 1. park mellett lévő gyermekintézmény teljes energetikai felújítása keretében cserélik az ajtókat, ablakokat, a villanyvezetékeket, a felújítják a tetőt és homlokzatot, valamint a fűtési rendszert is korszerűsítik – tudtuk meg Fátrai Zsuzsannától, az intézmény vezetőjét.

A munkálatok elvégzéséhez ki kellett üríteni a teljes óvodát. Az itt lévő 190 gyermeket és az óvónőket három intézményben helyezték el. A nyolc csoportból kettő a Mórába került, négy a Szivárványba, és kettő a Sárberki Fejlesztő Óvodába. 

Az intézményvezető elmondta: igen nagy terhet rótt a csapatra az összes bútorzat és felszerelés elhelyezése is. Ezeket még a nyáron a felsőgallai volt Péch Antal Szakközépiskolába szállították. Csaknem húsz teherautónyi felszerelést helyeztek itt el. Hozzátette: szerencsére a szülők nagyon pozitívan álltak a költözéssel járó változáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában