Fejlesztés

2022.11.26. 13:28

Új óvoda épülhet Tata Kertvárosban

Idén is felköszöntötték az óvodapedagógusokat Tatán. Ezúttal a város vezetője látogatott el az intézményekbe.

G.D. V.

Tata Város Önkormányzata idén is köszöntötte a tatai óvodapedagógusokat, november 21-én, 22-én és 23-án személyes találkozókon, az intézményekben tett látogatások során köszönte meg a városvezetés a tatai kisgyermekekért végzett munkájukat. Az eseményről a tata.hu számolt be. 

- Minden esztendőben ősszel rendezzük meg az Óvodapedagógia Napot, amelyen köszöntjük az óvodapedagógusokat és munkatársaikat. Most azonban úgy döntöttünk, hogy nem egy közös ünnepet szerveztünk, hanem személyesen látogatjuk végig a helyi óvodákat, mindenhová viszünk egy kis ajándékot, és így mondunk köszönetet a magas színvonalú, elkötelezett szakmai munkáért - mondta Michl József polgármester.

A program a Kertvárosi Óvodában kezdődött, ahol nemsokára egy új óvoda építése kezdődhet meg. Az elmúlt időszakban a kertvárosi kivételével sikerült megújítani az összes önkormányzati óvodát, s már zajlik a tervezése az új, kertvárosban felépülő intézménynek is. Tata polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: 

– Idén elnyertünk egy pályázatot, melynek segítségével megvalósulhat a beruházás. A tervek elkészültek, az engedélyezés zajlik, számításaink szerint leghamarabb két éven belül megépülhet az óvoda. Az építkezés ideje alatt a gyermekek a szomszédos Szociális Alapellátó területén található épületben kapnak majd helyet.

A Kertvárosi Óvoda megépítésével teljesen megújul a városnak ezen része, hiszen korábban elkészült a Szociális Alapellátó Intézmény épülete, ezután a Vakok Intézetének tatai telephelye épült fel, és ezt követi az új óvoda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában