Környezettudatosság

2022.11.02. 14:00

Szelektívhulladékgyűjtő-szigeteket helyeztek el a sárisápi temetőben

Két darab szelektívhulladékgyűjtő-szigetet helyezett el az önkormányzat a sárisápi temetőben annak érdekében, hogy a sírkertben keletkezett hulladékot minél jobban hasznosítani lehessen – olvasható az önkormányzat Facebook oldalán.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/Sárisáp.hu

Általános tapasztalat, hogy sokfelé a hozzátartozók az elszáradt virágokat, a gyufaszálakat, a kitépett gyomnövényeket és az elhasznált mécseseket is egyre helyre dobják, pedig az összegyűlt anyagok jelentős részét komposztálni lehetne.

A sárisápi önkormányzat híres környezettudatosságáról. Idén elhatározták, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot a temetőnél. Új kukákat helyeztek ki az üveg, a műanyag és a fém hulladékok számára: az elsőbe a mécsesek és a palackok, a másodikba a mécsesfedők és zacskók, míg utóbbiba például a fém mécsestetők kerülhetnek. Arra kérik továbbá a lakosokat, hogy a fémrácsos gyűjtőbe csak és kizárólag zöldhulladékot helyezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában