Komárom

2022.11.09. 21:00

Rugalmas, házhoz menő lomtalanítás kezdődött

Változott a lomtalanítás rendszere Komáromban. A lakosok a rugalmas, házhoz menő lomtalanítást igényelhetik a közszolgáltatónál, a közszolgáltató az egyeztetett időben végzi el a lomok elszállítását 2022. november 2-tól, az előzetes időpontfoglalást követően.

Kemma.hu

 Az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére a lomtalanítás továbbra is térítésmentes. A szolgáltatás rugalmas, minden településen élő lakos maga választhatja meg a számára legmegfelelőbb időpontot a lomok elszállíttatására. 

Egy lomtalanítás során továbbra is maximum 2 köbméter lomhulladék helyezhető ki, azonban a lakos kérése szerint összevonható az évi két lomtalanítási lehetőség, így egyszerre maximum 4 köbméter lom helyezhető ki ingatlanonként. Társasházi ingatlan használója egyénileg is – a társasház többi lakásától függetlenül – jogosult a rugalmas házhoz menő lomtalanítást igényelni.

A lomtalanítás igénylését az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nél a következőképp tehető meg: 

  • kérhető a 34/801-040-es telefonszámon, 
  • ü[email protected] e-mail címen, 
  • vagy személyesen Komárom, Arany J. utca 17. szám alatt, a közszolgáltató ügyfélszolgálati irodákban.

A bejelentéshez szükséges adatok:

  • a szerződött fél neve
  • cím
  • elérhetőség (telefonszám)

Lomtalanításba tartozó anyagok: a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető feleslegessé vált hulladék (pl. bútor, szőnyeg, matrac, kerti bútor, műanyag játék). A kis darabos lomhulladékokat a szétszóródás megakadályozása érdekében kérjük bezsákolni. 

Nem tartozik a lomtalanítás anyagai közé: veszélyes hulladék (pl. akkumulátor, üveggyapot, festék, hígító), elektronikai hulladék (pl. TV, hűtő, mosógép), gumiabroncs, építési-bontási törmelék, zöldhulladék, kommunális hulladék, szelektív hulladék, kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, túlméretes lomhulladék.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában