Diákverseny

2022.11.15. 14:32

Pénzügyben klasszisok: a tatabányai csapat is ott van az országos döntőben

Egy csornai, egy zalaegerszegi, egy szombathelyi és egy tatabányai csapat már lefoglalta helyét a Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny december 8-i országos döntőjébe.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A második fordulóban, a megyei döntők első fordulójában négy megye szakképző iskolásai és technikumi diákjai bizonyították pénzügyi jártasságukat. Tudásukat a zsűri villámkérdésekre adott válaszaikkal és a hosszabb kifejtést igénylő feladatok megoldásával mérte fel. Az elődöntők november 22-én zárulnak.

– Hányan alapíthatnak társas vállalkozást? Mi a teendője annak, akinek csőtörés történt a lakásában? – ilyen, és ehhez hasonló, a napi élethez kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak. Az inflációnak nemcsak a fogalmával, hanem a jelenlegi, hazai mértékével is jó, ha tisztában van az, aki érteni akarja a pénzügyi mozgásokat. 

A Privátbankár.hu idén ősszel már ötödik alkalommal rendezi meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs versenyt. Tavasszal hagyományosan az ország gimnazistái versenyezhetnek, ősszel pedig a szakképző iskolások és technikumi diákok. Az aktuális versenyre az október 14-ei határidőig 1055 négyfős csapat jelezte részvételi szándékát, ami rekord a verseny 2020 óta íródó történetében, írja a privátbankár.hu

Az első megyei forduló győztesei:

Győr-Moson-Sopron megye
Végjáték - Győri SZC Hunyadi János Technikum, Csorna
Csapatkapitány: Pölöskei Veronika.  Felkészítő tanár: Horváthné Kocsis Katalin

Vas megye
Nyerő csajok - Vas Megyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, Szombathely
Csapatkapitány: Novák Bianka. Felkészítő tanár: Herényi-Tóth Ildikó

Komárom-Esztergom megye
KSZFM - Tatabányai SZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum
Csapatkapitány: Magyari Stella. Felkészítő tanár: Záray Dániel

Zala megye
Dream Team - Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Bontó Mátyás. Felkészítő tanár: Ács Marianna

Az országos döntőt december 8-án, személyes részvétellel rendezik meg Budapesten. Ezen nemcsak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, hanem minden sikeres diák, mert a verseny támogatói, szakmai partnerei számos értékes díjat ajánlottak fel.

A döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanárai számára egynapos bécsi tanulmányutat biztosít az Erste Bank, valamint a felkészítő tanárok 20 x 10 ezer forintos ajándékutalványt is kapnak a Magyar Államkincstártól.

Az első három helyen végző csapat jutalma 3 x 50 ezer forint összegű ajándékutalvány az MKB Private Bankingtól és a Takarékbank Private Bankingtól. Emellett az első három helyen végző csapat közül a „Feltörekvő Junior Klasszisokat,” a Diófa Alapkezelő további 50 ezer forintos ajándékutalvánnyal jutalmazza meg. Ezt a díjat a döntőbe jutott csapatok közül a legalacsonyabb tanulmányi átlaggal rendelkező csoport és felkészítő tanára kapja meg.

200 ezer forintos díjat kap emellett a legtöbb csapatot indító iskola, az első hat legjobb csapat pedig egy-egy szabadulószobás élményprogramban részesülhet a CIB Bank jóvoltából.

A legtöbb csapatot indító iskolák egy laptopot is kapnak a Magyar Biztosítók Szövetségétől, valamint egyenként egy 50 ezer forintos ajándékutalvány is jár a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára a Fundamenta Lakáskasszától. Az országos döntő összes résztvevő csapata ajándékcsomagot kap a támogatóktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában