Keresés

2022.11.24. 07:00

Csilla, a ló is hazavárja, de még mindig nincs meg a bakonyaljai kecske, Linda

Több mint egy hete tűnt el rejtélyes körülmények között Linda, a bársonyosi kecske. Az állatot többek között már a polgárőség is kereste, azonban még mindig nem akadtak a nyomára. A nyomravezető jutalmat is kap az aggódó gazdától.

Szász Dalma Kitti

A többi kecske is nagyon várja már, hogy Linda hazatérhessen körükbe

Forrás: Beküldött

Különös kecskeeltűnésről értesült a Kemma.hu szerkesztősége a közelmúltban. Vaderna Annamária, az állat gazdája elmondta a hírportálnak, hogy kedvenc kecskéje, Linda, Bársonyos Öreghegyről, a házuk udvarából tűnt el gyanús körülmények között még november 11-én, Márton-napon

Az aggódó gazdától egyebek mellett azt is megtudták, hogy kerítésük nem volt megrongálva. Linda nagyon kezes és egyedül nem szökik ki. Az ominózus napon lovuk közelében tartózkodott. A család többi kecskéje és a ló is az udvarban él. Az 5 éves állat szürke színű és nincs szarva. Különös képessége, hogy rengeteg tejet ad. 

A többi kecske is nagyon várja már, hogy Linda hazatérhessen körükbe
Lindának se híre, se hamva, teje viszont rengeteg van
Forrás: Beküldött

Lindát utoljára a Bársonyos és Bakonyszombathely közötti útszakaszon látták. A bársonyosi és bakonyszombathelyi polgárőrség is kereste már az állatot, de mint megtudtuk, nem jártak sikerrel. Annamária kiemelte, hogy ha a jószág nincs megfejve, abban az esetben fennáll a tőgygyulladás veszélye, és az állat elpusztulhat. Szabó Zoltántól, a bársonyosi polgárőség elnökétől megtudtuk, hogy az állatot összesen négyen keresték 2-2 páros, váltott szolgálati időben, de mindhiába. 

– Több mint egy hete veszett nyoma a házi kedvencemnek. Azt nem gondolom, hogy elpusztult volna, sokkal inkább hiszem azt, hogy valaki befogadta és tetszik neki, hogy a tejért már nem kell boltba mennie. A családom már három generáció óta önfenntartó. A kecsketej egyébként nagyon drága és különösen egészséges, mi is ezt fogyasztjuk. 

Miután a Kemma.hu-n megjelent a cikk róla, rengetegen felajánlották a segítségüket. Ám érdemi információval sajnos azóta sem tudott senki szolgálni, de többen jelezték, hogy figyelni fogják a kertjeiket és a köztereket egyaránt. 

Csilla, a ló is nagyon hiányolja pajtását
Csilla, a ló is nagyon hiányolja pajtását 
Forrás: Beküldött

− Úgy gondolom, a reményt nem szabad feladni. Ha már soha többet nem is kerül vissza hozzám, azt azért remélem, hogy akinek köze volt az eltűnéséhez, érez valami megbánást. Linda nem csak egy sok tejet adó kecske volt nekünk, hanem már családtag. A lovam, a kecskéim és a többi állatom is nagyon várja már haza – tette hozzá szomorúan a gazda. 

Mint mondta, a megtalálónak, nyomravezetőnek továbbra is jutalmat ajánl fel. Ha valaki befogadta Lindát, vagy látta, akkor jelezze a 06-70/268-0284-es telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában