Visszafogott ünnep

2022.11.27. 14:05

Nem lesz Ablaknyitogató, helyette a településrészeken és az Agoránál ünnepel Tatabánya

A megyeszékhelyen a megszokottól eltérően készülnek a karácsonyra. Mutatjuk, hogy hol, mikor gyújtanak gyertyát Tatabányán.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

A város közösségi oldalán jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt az idén elmarad a hagyományos Adventi Vásár és Ablaknyitogató. A közgyűlés már korábban határozott arról is, hogy a városban ebben az évben nem lesz karácsonyi díszkivilágítás sem.

Az Árpád téri ablaknyitogatás helyett az idén Tatabánya elődtelepülésein gyújtanak majd gyertyát advent vasárnapjain. Elsőként Felsőgallán, majd Bánhidán, Alsógallán, az utolsó hétvégén pedig a Vértes Agorája előtti téren gyűlhetnek össze egy kis ünnepvárásra a tatabányaiak. A helyszíneken a városrészek helyi csoportjai teszik szebbé a várakozást. 

Bár a város teljes feldíszítésére idén nincs lehetőség, a Vértes Agorája és környéke azért az advent teljes időszakára ünnepi díszbe öltözik. Sőt, az Agora előtti téren karácsonyfát is állít a város.

Az adventi gyertyagyújtások időpontja és helyszínei: 

  • November 27.: Széchenyi István Művelődési Ház és Szűz Mária Szent neve templom
  • December 4.: Puskin Művelődési Ház
  • December 11.: Alsógallai Szent Gál Templom előtti Betlehem
  • December 18.: A Vértes Agorája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában