Lábatlan

2022.11.28. 13:00

Nagykorúvá válását ünnepelte a város

A település várossá válásának tizennyolcadik évfordulójáról is megemlékeztek az idei Lábatlani Városi Napokon, melyet szeptember 16–18. között rendeztek meg.

W. P..

A programsorozatot hagyományosan kiállítással nyitották meg. A Gerenday Közösségi Házban lehetett megtekinteni a Lábatlani Arany János Általános Iskola művészeti oktatásban résztvevő diákjainak alkotásait. Teller Péter polgármester felidézte, hogy 2004-ben az egykori nagyközség városi címet kapott, majd méltatta Török István korábbi polgármestert, illetve megköszönte azoknak a munkáját is, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a várossá válásban.

Erős Gábor országgyűlési képviselő a rendezvényen többek között arról beszélt, hogy a település az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A díj­átadó és a kiállítás megtekintése után meg lehetett kóstolni a helyi borokat, majd a lábatlani iskolások léptek fel. A tizennyolcadik születésnapot változatos, sokrétű programsorozattal ünnepelték meg, a három nap során számos előadással, koncerttel, sétahajózással is kedveskedtek az érdeklődőknek. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában