Új terep

2022.11.18. 22:03

Műfüves pályát avatott az esztergomi gimnázium

Diákok közötti futballmérkőzéssel avatták fel a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium sporttelepén épült műfüves pályát.

W.P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A november 18-i pénteki eseményen Szánthó Gellért, a tanintézet igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Említette, hogy szeretnének hosszabb ideig tartó tornát szervezni az esztergomi általános- és középiskoláknak, másrészt újraindítanák a hagyományos városi kispályás bajnokságot is.

Erős Gábor országgyűlési képviselő, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja kiemelte: nincs annál jobb dolog, ha sportolunk és kimegyünk a szabadba. Úgy gondolja, a mozgás mellett fontos az is, hogy a diákok jól tanuljanak, hiszen a kettő együtt hoz sikereket.

diákok közötti futballmérkőzéssel avatták fel a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium sporttelepén épült műfüves pályát.
Steindl Balázs, Erős Gábor, Khéner László, dr. Kancz Csaba és Szánthó Gellért átvágta a szalagot
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Dr. Kancz Csaba főispán, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke szerint a labdarúgás közösséget épít. Bízik benne, hogy Hajnal Tamás és Gyurcsó Ádám labdarúgókhoz hasonlóan lesznek a jövőben is olyan sportolók, akik eljuthatnak a válogatottságig.

diákok közötti futballmérkőzéssel avatták fel a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium sporttelepén épült műfüves pályát.
Dr. Kancz Csaba (mikrofonnál) kiemelte a futball közösségépítő szerepét
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Szánthó Gellért köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ), hogy a tao-támogatás keretében megépülhetett a pálya és Hernádi Ádám polgármesternek is, aki szintén segítette a megvalósítást. Végül Steindl Balázs alpolgármester, az iskola öregdiákja, Erős Gábor, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, dr. Kancz Csaba és Szánthó Gellért átvágta a nemzeti színű szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában