Állatvédelem

2022.11.13. 15:17

Meglátogatták a komáromi mentősök a tatai tacskót, akiért egy ország aggódik

Mogyi állapota egyre javul, története a komáromi mentősöket is megérintette.

Kemma.hu

Forrás: Tatai Civil Állatvédők

A komáromi mentőállomás dolgozói speciális kutyatápokkal, illetve takaróval és plüss játékkal kedveskedtek a pár hete megmentett tacskónak Mogyinak. A Kemma.hu is nyomon követte a kis tacskó állapotát, aki élet-halál közt lebegve került  a Tatai Civil Állatvédő Egyesülethez. A kutyust egy nagytestű kutya vére mentette meg. Mogyi azóta jobban van, nemrég  „be is jelentkezett” a Facebookon.

A kutyus története a komáromi mentőállomás dolgozóit is megérintette, akik úgy döntöttek, meglátogatják Mogyit. Mint posztjukban írták: a kutyus története hihetetlen számukra. 

„Amint megláttuk a tatai állatvédők Facebook-posztját, tudtuk, mit kell tennünk. Mielőbbi felépülést és szép életet kívánunk Mogyinak!”– írták a mentősök.

A tatai állatvédők arról posztoltak, hogy nagyon sokan aggódnak Mogyiért, többen meglátogatták a lábadozó kutyust. Mindemellett kérik: a látogatásokat mellőzzék az aggódók.

„Csak szombaton körülbelül 20-an mentetek be a kórházba, hogy Mogyit lássátok. Nagyon köszönjük nektek, de ne tegyétek. A kórházi dolgozóknak nincs kapacitása arra, hogy félóránként kihozza a kutyust, utána meg visszavigyék. És Mazsinak sem tesz jót, hogy ennyit hurcibálják. Mostantól csak az egyesülettel egyeztetve lehet Mogyit megnézni. Kérjük értsétek meg. Valamit kitalálunk ígérjük, de addig muszáj így lennie. Köszönjük.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában