Ünnep

2022.11.25. 23:34

Az Alexandriai Szent Katalin templom búcsúját ünnepelték

A keresztényüldözésre is felhívták a figyelmet a szentmisén.

Walczer Patrik

Goran Jovicic a misén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Pénteken ünnepelték a Dági Alexandriai Szent Katalin templom búcsúját, amelyen Goran Jovicic délvidéki magyar származású atya celebrált szentmisét. A bevonulást követően Rajk János plébániai kormányzó köszöntötte a híveket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, majd bemutatta a jelenlévőknek az Észak-Amerikában szolgáló papot, akit egy lelkigyakorlaton ismert meg. 

Goran Jovicic az evangéliumot követő beszédében felidézte Alexandriai Szent Katalin életét, aki a halálbüntetés terhe mellett is vállalta Krisztushoz való tartozását. Az atya arról is beszélt, hogy a mai világban is különböző formákban mutatkozik meg a keresztényüldözés, melyre Nigériában, Kínában és a világ számos pontján láthatunk példákat. 

Hozzátette, hogy a lakosok büszkék lehetnek arra, hogy egy példás életű védőszentje van a településnek. Végezetül azt mondta, hogy Alexandriai Szent Katalinhoz hasonlóan jó és nehéz időkben is meg kell ismernünk, illetve meg kell élnünk a hitünket. Az istentisztelet után agapéra várták a híveket a plébánián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában