Nem adták fel

2022.11.13. 07:00

Komáromnak sikerült: két bezárt postát is újranyitnak a városban

A Magyar Posta országszerte 366 postahivatal ideiglenes szüneteltetéséről döntött az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A lépés számos megyei fiókot, köztük 3 komáromit is érintett.

Kemma.hu

Forrás: omárom/Facebook, Google

Nem adta fel az önkormányzat, így hamarosan feladhatják leveleiket a komáromiak a város három bezárt postahivatalából kettőben. Azokat ugyanis újranyitja a Magyar Posta Zrt. A jó hírt videóüzenetben osztotta meg a polgármester, dr. Molnár Attila a város hivatalos közösségi oldalán.

Mint arról a városvezető beszámolt, a Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárral folytatott egyeztetetésnek, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos közbenjárásának köszönhető, hogy a három ideiglenesen zárva tartó postából kettő, a szőnyi és Vág utcai „kisposta” néhány héten belül újra kinyithat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta Zrt. az energiaárak emelkedése miatt több mint 20 milliárd forint plusz rezsi-kiadással szembesült, így az energiafelhasználás csökkentése érdekében összesen 366 posta, köztük számos megyei fiók működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött.

Dorogon a 2-es számú, a Hám Kálmán lakótelepen lévő postát, Esztergomban a pilisszentléleki kirendeltséget, illetve a Szentgyörgymezőn lévő fiókot, Komáromban a szőnyi, a Vág utcai és a molaji postát, Lábatlanon 2-es, Nyergesújfalun a 2-es, Tatán a 3-as és 4-es, Tatabányán pedig az 5-ös, 7-es és 9-es fiókokat érintette a cég döntése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában