Sikeres kutatás

2022.11.21. 11:30

Kihűlve találtak rá a férfire, aki a Szent Borbála Kórházból tűnt el

Nagy erőkkel keresték a Szent Borbála Kórházból eltűnt demens férfit az egyenruhások és a tatabányai terepjárósok. Végül a szanatóriumi út mellett találták meg kissé kihűlt állapotban.

Szász Dalma

Forrás: Beküldött

A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület újabb eltűnt személy keresésben vett részt az elmúlt hétvégén. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a tatabányai rendőrség riasztása alapján siettek a Szent Borbála Kórházba, ahonnan egy idős, beteg, demens férfi tűnt el. Az egyesülettől összesen 11-en siettek a helyszínre két kutyával, terepjáróval és technikai eszközökkel.

A keresést a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének pilótájával, a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttesen végezték. A férfi eltűnésének éjszakáján a rendőrök és az önkéntesek egy nagyobb területet vizsgáltak át, azonban nem akadtak a beteg nyomára. Ezt követően nézték meg a kamerák felvételeit az egyenruhások, ahol nem látszott, hogy mikor és hol távozott a kórházból. Másnap, azaz november 20-án többen is látni vélték a Komáromi utca környékén, ezért azt a területet kezdték átvizsgálni a tatabányai terepjárósok. 

– Még a közeli a boltokban és a kocsmákban is érdeklődtünk. Nem sokkal ezután jött a jó hír, hogy a bácsit Tatabánya külterületén, egészen pontosan a régi szanatóriumi út mellett találták meg. Úgy tudjuk, hogy egész nap mozgásban volt, párszor megpihent, de több kilométert gyalogolt – mondta Körösladányi Zsombor, az egyesület elnöke.

Információink szerint lakossági bejelentés után találtak rá a demens férfira, akinek addigra a vércukor szintje leesett, kicsit kihűlt, de a helyzet ellenére jó állapotban volt. Ezt követően visszaszállították az egészségügyi intézetbe, ahol folytatják az ellátását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában