Kemma.hu podcast

2022.11.19. 15:52

Kemma-podcast: hős magyar pilóta állampolgárságáért küzd a tatabányai hadtörténész

A Kemma.hu és a 24 Óra legfrissebb podcastjének vendége B. Stenge Csaba hadtörténész, a Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltárának igazgatója. Sugár Gabi két témáról faggatta: az egyik egy különleges várostörténeti anyag közzététele, a másik pedig egy posztumusz kitüntetés.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Különleges ajándékkal lepte meg ugyanis a múlt iránt érdeklődőket a Városi Levéltár, a Tatabányai Múzeum és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár. Várostörténeti anyagok gyűjtésével, közkinccsé tételével kapcsolatos Topotéka oldalt nyitott, ahova várják az otthon fellelhető régi családi képeket is.

A hadtörténész nemrégiben átvehetett át egy rangos posztumusz elismerést néhai Dániel László hadnagy Chilében élő családja nevében. A beszélgetés során kiderül, hogy ki is volt Dániel László, milyen kapcsolatban állt a levéltár igazgatójával, milyen események kötődnek a nevéhez, s hogyan került Chilébe.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában