Csillagszóró akció

2022.11.12. 12:22

Angyalok segítségével gyűjt könyveket Tatabányán a RáHangoló

A produkció zenés meglepetéssel és jótékonysági akcióval készül az idei ünnepre. Légy Te is Karácsonyi Angyal! – ezt kérik.

Sugár Gabi

Pillanat a Cifra palota című mesezene bemutatóiból. Jobbra Ocskai Gabriella

Forrás: avertesagoraja.hu

Csillagszóró címmel szervezi meg jótékonysági akcióit a RáHangoló, együttműködve az Agorával és a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolával. Ocskai Gabriella, a produkció főszerkesztője elmondta: mesekoncerteket szerveznek a város több pontján.

Főként a rászorulókat és a különlegességgel élőket szeretnék megajándékozni az ünnep alkalmából egy-egy zenés produkcióval. Emellett pedig Karácsonyi Angyalok segítségével szeretnének minél több jó állapotú meséskönyvet gyűjteni, hogy azokat az előadások alkalmával át tudják adni a legkisebbeknek.

– A RáHangoló Csillagszóró keretében november 13-án, vasárnap délelőtt a családi koncert keretében helyezem el az első könyvet az Agorában egy polcra, s várjuk a Karácsonyi Angyalok segítségét, hogy minél több kövesse majd. Még jó állapotú könyveket gyűjtünk, amelyekben elhelyezhetik kis üzeneteiket, rajzaikat, jókívánságaikat is az adományozók. Így személysebbé válhat az ajándékozás. A könyveket és üzeneteket az Agorában és a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola földszintjén kihelyezett polcokon lehet elhelyezni december 6-áig – mondta Ocskai Gabriella, aki Tóth Zsóka előadóművésszel, valamint a zeneiskola zenészei már nagyon készül a programra.

November 29-én délelőtt a Rét utcai és a Mésztelepi óvodában csendül fel a Cifra palota című zenés mese, s vehetik át a Karácsonyi Angyalok ajándékait és üzeneteit a gyerekek. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában december 9-én, pénteken délelőtt mutatják be A brémai muzsikusok című zenés darabot, s karácsonyi dalok is felcsendülnek.

A RáHangoló produkció jótékonysági Csillagszóró akciót hirdet
A brémai muzsikusokat már a megyei könyvtárban is bemutatták. Előtérben Ocskai Gabriella
Fotós: S. G. / Forrás:  24 Óra

December 10-én, szombaton 10 órától pedig a Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubjának tagjait látják vendégül a zeneiskolában. A szülőklub és a kamasz klub születésnapját is ezen az összejövetelen ünneplik meg a szervezők, s a programot a Stop Cukrászda felajánlása teszi még különlegesebbé.

– Amíg az ember kisgyermek, addig a várakozás elsősorban a kívánságokról, az ajándékokról és a meglepetésekről szól. Felnőttként, amikor már sok nehéz és szomorú dolgot is megtapasztalunk, egyre inkább a hála érzése kerekedik felül: a társunkért, a családunkért, az egészségünkért, a hivatásunkért. Így vagyok ezzel én is, s csatlakoztak hozzám együttműködő partnerek is, akikkel úgy érezzük, hogy tennünk kell másokért is. Ezúttal mesével, az élő zene élményével és ajándék mesekönyvvel. Kis figyelmesség, amit közösen adunk, így az ereje és az értéke is megsokszorozódik. Ahogy a felhívásunkban Szabó T. Anna soraiban is olvasható: “az ünnep azé, aki vár.” Mi így várjuk a decembert – mondta Ocskai Gabriella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában