Útinform

2022.11.16. 07:54

Friss infó az utakról: mondjuk, mire számíts, ha autóba ülsz

Ködös, nedves útszakaszok várják az autósokat.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Az Útinform tájékoztatása szerint a hajnali órákban az ország nagy részét köd borította, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász -Nagykun-Szolnok, Zala, Somogy, Veszprém, Tolna megye térségében leginkább, míg Szeged, Békéscsaba, Komárom és a Hajdúság környékén szemerkélt, esett az eső.

Hét óra utáni jelzésük szerint köd nehezíteti a közlekedést Zala, Fejér, Pest és Heves megyében, az északkeleti országrészben, illetve Kiskunhalas közelében. Esik az eső Tatabánya, Kecskemét, Kiskőrös, Hódmezővásárhely és Békéscsaba térségében, továbbá Hajdú-Bihar megyében. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata hazánk nagy részén nedves, vizes.

Komárom-Esztergom megyében a Közút folttérképei szerint egyébként jó a látótávolság, bár a megye középső harmadában ködös az idő. Ha valaki Oroszlány térségéből tartana Fehérvár felé, az készüljön rá, itt és Fejérben is csak 100-300 méter a látótávolság, csakúgy, mint Pest megyében, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon. 100 méter alatti a látótávolság Zalaegerszeg, Tárnok, Monor, Edelény és Hajdúnánás közelében. 

A megyénkből a főváros felé autózókat mindenhol ködös idő fogadja, akár az esztergomi térségéből, akár az M1-esen vagy az 1-es úton haladnak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában