Tudásközpont

2022.11.10. 16:33

Friss fotókon a tatai tiszti klub: végeztek a bontással, indul az építkezés

Zajlanak a munkálatok az Ady Endre utcán található egykori Tiszti Klub épületében, ahol pályázati forrásból az átépítés nyomán új, korszerű otthont kap majd a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár. A helyszínen november 9-én szerveztek bejárást a képviselő-testület és a bizottságok tagjainak.

Goletz-Deák Viktória

Újabb fázisába ért a beruházás

Forrás: Bencsik János/Facebook

A volt Tiszti Klub épületében méltó helyet kap a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, valamint a tudásközpont, amely számos szolgáltatással várja majd a tataiakat. Az új városi közösségi térben nem csak a hagyományos, megszokott könyvtári szolgáltatások vehetőek majd igénybe, hanem többek között kutató-, számítógépes és helytörténeti terem is várni fogja az érdeklődőket, emellett a helyszín alkalmas lesz különböző találkozók, rendezvények lebonyolítására is.

− Befejeződtek a bontási munkák, kezdődhet a projekt építési szakasza, a területek javítása, renoválása, új falak, nyílászárók beépítése, a tető végleges megépítése. A fejlesztés nagy részben a magyar állam közvetlen támogatásából valósul meg, egy kisebb részben pedig európai uniós támogatásból, a CLLD közösségi programokat is megvalósító pályázatból. Emellett köszönjük a beruházáshoz nyújtott segítséget Bencsik János országgyűlési képviselőnknek is − idézi a városvezetőt a tata.hu.

A tóvárosi városrészben egyébként jelenleg három fejlesztés is zajlik, a Tiszti Klub átépítése mellett megújul a Vaszary János Általános Iskola, valamint jó ütemben halad a Jenő-malom és környezetének átépítése az Angolparkban.

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselő is közölt fotókat az építkezés jelenlegi állapotáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában