Itt az advent

2022.11.27. 19:37

Felsőgallán és Bánhidán gyertyát gyújtottak, Alsógallán kinyílt a Betlehem (képek)

Városrészenként különböző kis ünnepségeket szerveztek Tatabányán advent első hétvégéjén.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Az Alsógallai Baráti Egyesület már szombaton kinyitotta a templom előtti téren lévő Betlehemet. A német nemzetiségi óvoda gyermekeinek közreműködésével a városrész karácsonyfáját is feldíszítették az új tájház udvarán.

Advent első vasárnapján a Bánhidán élőket gyertyagyújtásra invitálta a Puskin Művelődési Ház elé a Bánhidai Baráti Kör. Tavaly szerveztek elsőként a városrészben adventi programokat, és bár az idén a megszokottól kicsit eltérően készül a megyeközpont a karácsonyra, Bánhidán a tavaly elindított hagyományt követték.

Vankó Éva, az intézmény igazgatója üdvözölte az érdeklődet, majd Visegrádi József, a Bánhidai Baráti Kör Egyesület elnöke köszönte meg a nagy érdeklődést, és a fiatalok felkészítését a kedves műsorra. Gedő Attila címzetes esperes a várakozásról beszélt, s arról, mennyire fontos ebben az időszakban lelkünk templomát építeni, hogy ráhangolódjon az ünnepre.

A Jókai Mór Általános Iskola diákjai és pedagógusai kedves műsorral készültek, majd énekkar szerepelt, ezt követően Visegrádi József és Gedő Attila a gyerekek segítségével gyújtotta meg a hatalmas adventi koszorú első gyertyáját. A kedves műsor után forralt borral, punccsal kínálták a megjelenteket. A városrész minden hétvégén várja az ünneplőket vasárnaponként gyertyagyújtásra. A Bánhidai Baráti Kör által szervezett gyertyagyújtás mellett vasárnap Felsőgallán, a Széchenyi István Művelődési Házban és Szűz Mária Szent neve templomban szerveztek városi ünnepségeket.

Nem lesz nyitogató

A város közösségi oldalán adta hírül, hogy az idén a megszokottól eltérően készülnek a városi karácsonyra. A városi díszkivilágítás és Adventi Ablaknyitogató helyett a 75 éves város elődtelepülésein, azaz Felsőgallán, Bánhidán, Alsógallán, és utolsó hétvégén a Vértes Agorája előtti téren kerül sor a városi adventi gyertyagyújtásra, a városrészek helyi csoportjainak közreműködésével szervezett ünnepség keretén belül.

A Vértes Agorája és környéke az advent teljes időszakára ünnepi díszbe öltözik és a Vértes Agorája előtti téren karácsonyfát is állítanak majd. A második városi gyertyagyújtás december 4-én a Puskin Művelődési Ház előtt lesz, majd december 11-én lesz ünnepség az Alsógallai Szent Gál Templom előtti Betlehemnél, és december 18-án az utolsó városi gyertyagyújtási ünnepség a Vértes Agorája előtt lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában