Szentmise

2022.11.01. 18:33

Erdő Péter: a szentekben is Jézus Krisztust csodáljuk

Mindenszentek napján celebrált szentmisét Esztergomban Erdő Péter bíboros.

Walczer Patrik

Erdő Péter (középen) celebrálta a szentmisét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Amikor ma minden üdvözültet, minden szentet ünneplünk, a szentekről azt valljuk, hogy már az örök boldogságba jutottak. Nekik tehát nincs szükségük arra, hogy mi ünnepeljük őket – mondta Erdő Péter bíboros, aki mindenszentek napján celebrált szentmisét a bazilikában. A főpásztor az evangéliumot követő szentbeszédében hangsúlyozta, hogy ahányszor csak a klinikai halál állapotából visszatért emberek beszámolóit olvassuk, mindig találkozunk a fény motívumával. 

Az esztergom-budapesti érsek említette, hogy az egyház a liturgiájában örömmel karolja fel a fény szimbolikáját, majd kiemelte, hogy a húsvéti gyertya a feltámadt Krisztust jelképezi, akiben az isteni élet soha nem adja át helyét a tökéletes pusztulásnak. Az Istentisztelet végén lekapcsolták a bazilika világítását, Erdő Péter pedig elvégezte a lucernárium szertartását, amely során az elhunytakra emlékezve meggyújtotta a húsvéti gyertyát. Az asszisztencia, vagyis a ministránsok, a paptestvérek és a hívek is gyertyákkal a kezükben imádkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában