Márton nap

2022.11.14. 13:37

Az óvónők játszották el a szent történetét az alsógallai óvodában

Márton nap alkalmából megyénk több településen szerveztek programokat. A közös mindegyikben a liba volt, amely minden eseményen megjelent. Alsógallán lestük meg az ünnepet.

Sugár Gabriella

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Az alsógallai német nemzetiségi óvoda különleges módon nyitotta meg a Márton napi ünnepségét. A Bem utcai Szent István római katolikus templomban szerveztek programot. A különleges környezetbe vendégeket is hívtak: az oltár előtt felsorakoztak az alsógallai német nemzetiségi dalkör tagjai, majd libasorban érkeztek a pedagógusok és a gyermekek. A legkisebbek helyet foglaltak, majd a dalkör nyitotta meg a programot Papné Tisch Matild vezetésével.

A pedagógusok Szent Márton életét dolgozták fel. A dialógusok magyarul szóltak, az összekötő dallamok pedig németül csendültek fel. Beöltöztek a nevelők, s a történet során megelevenedett a szent története. Láthatták a gyerekek Mártont, a katonát, aki a koldusra terítette köntösét megmentve a fagyhalál elől.

A jóságos papot később püspökké szerették volna választani, ám a libák közé bújt. A szárnyasok hangos gágogása azonban odacsalta az embereket, s Mártont püspökké választották. A kedves mese után néhány dalt is elénekeltek közösen a pedagógusok a gyerekekkel.

Szórád Éva óvodavezető elmondta: minden évben készülnek a Márton napra, amelynek legfőbb üzenete: az elesettek megsegítése és mások elfogadása. A templomi bemutató után délután lámpás felvonulást rendeznek Alsógallán a szülőkkel együtt, majd tábortűz, beszélgetés és meleg tea, sütemény várja a legkisebbeket is szüleiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában