Tiszta szívvel

2022.11.26. 09:25

Adományokkal hálálták meg az állatvédők és Zoé kutyus látogatását a Geszti ovisok

A felelős állattartásra nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, jól tudják ezt a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítványnál.

Kemma.hu

Zoé kutyus is kivette a részét a szemléletformálásból

Forrás: Beküldött

A Tiszta Szívvel Az Állatokért Alapítvány a bláthysok után újabb korosztályt szólított meg a minap, hogy a felelős állattartásról beszéljne nekik. Ahogy azt Zádoriné Csordás Valéria, az alapítvány kurátora a Kemma.hu-nak elmondta, tapasztalatai szerint egyre nyitottabbak az intézmények, keresik őket, hogy tartsanak foglalkozásokat, előadásokat, így formálva a felnövekvő generáció szemléletét, ösztönözve őket az állatvédelemre, a helyes állattartásra hiszen ők formálják alakítják a jövőnket. Most a Geszti óvodában tették mindezt. 

− Alapítványunk az állatmentés mellett célul tűzte ki, hogy részt vesz a felelős állattartásra nevelésben, ezért elindítottuk „Fiatalokkal a felelős állattartásért” nevű programunkat. Óvodákba és iskolákba járunk állatvédelmi foglalkozásokat tartani. A Gesztibe elkísért minket a vizsgázott terápiás kutya, Zoé, valamint a gazdája, Takács Zsófia. Ők ketten állatasszisztált foglalkozást is tartottak − tette hozzá a kurátor, akitől azt is megtudtuk, hogy a játékos foglalkozást, amelyet tartottak, nemcsak a gyerekek, de az óvónők is nagyon élvezték 

Mindemellett ráadásul az óvoda dolgozói, a szülők és a gyerekek gyűjtöttek is az alapítvány állatainak.
− Nagyon szépen köszönjük ezt is, és azt is, hogy Vas Judit óvodavezető lehetővé tette, hogy fogadjanak minket. Az idén egyébként még három közintézménybe fogunk elmenni, és 2023-ban is folytatjuk a programunkat − részletezte Zádoriné Csordás Valéria.

Az alapítvány egyébként szintén a minap Kecskéden is járt, a helyi általános iskolában. Itt terítékre kerültek a téli állattartási feladatok, az ivartalanítás és az élősködők elleni védelem is. Mint azt Facebook-oldalukon írják, a negyedikesek ki se fogytak a sztorikból, történetekből, amiket megosztottak velük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában