Rangsor

2022.11.12. 08:12

Az Eötvös és a Dobó is ott van az ország legjobb két tannyelvű iskolái között

Két Komárom-Esztergom megyei iskola is felkerült a legjobb kéttannyelvű középiskolák Top 100-as listájára: egy tatai és egy esztergomi gimnázium érdemelte ki a rangos helyet.

G. D. V.

Az esztergomi Dobó is előkelő helyen végzett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium áll a két tannyelvű képzést is indító középiskolák 2023-as rangsorának az élén. Azonban nem ez az egyetlen vidéki gimnázium, amely ebben a részrangsorban a legjobbak közé került, egy szolnoki és egy tatai középiskola is az első ötben végzett.

A legjobb összesített eredményt a Gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjai érték el, akik a felvételi eredmények és a matematikaérettségi eredményei alapján is megelőzték a többi olyan gimnázium tanulóit, ahol két tannyelvű oktatás is zajlik. A HVG-lista második helyén a budapesti Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium áll, amelyet a szintén fővárosi Karinthy Frigyes Gimnázium, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium követ. A tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium pedig az előkelő ötödik helyet érte el. Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium pedig az 57. helyen szerepel a listán.

A két tannyelvű középiskolák egyébként évek óta a népszerűségi listák élén állnak, nem véletlen, hogy számos gimnáziumban többszörös a túljelentkezés. A végzősök ugyanis jellemzően felsőfokú nyelvvizsgát szereznek tanulmányaik végére, ami az itthoni egyetemi-főiskolai felvételin is nagy előny, a külföldi továbbtanuláshoz pedig egyenesen elengedhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában